Brief 2: Leidinggeven in crisistijd

Welke rol mag de kerk vervullen in tijden van crisis? Hoe geef je leiding aan een gemeente als er een ramp heeft plaatsgevonden? Vragen die ook voor de Nederlandse kerken opeens actueel zijn geworden. De klimaatcrisis, coronapandemie en de oorlog in Oekraïne – om maar een paar crises te noemen – stellen de kerk voor grote uitdagingen. Deze brief neemt je mee naar 4 augustus 2020 – de dag van een allesvernietigende explosie in de haven van Beiroet. Wat mocht de Libanese kerk betekenen in de periode daarna?

De brief is geschreven door Bassem Melki, decaan van de Arab Baptist Theological Seminary (ABTS), in Beiroet, Libanon. Hij is tevens directeur van Peacemaking Initiatives aan dezelfde instelling. De ABTS is een partner van de GZB. Zijn brief wordt beantwoord door Gert-Jan Codée, predikant van de Jeruzalemkerk in Zwolle (PKN). Daarvoor diende hij gemeenten in De Bilt en Maarssen.

Lees de brief van Bassem Melki en zes andere brieven (inclusief verwerkingsmateriaal) in: Zeven brieven uit de wereldkerk: Bemoediging en uitdaging voor de kerk in Nederland.


Foto: abtslebanon.org