Brief 3: Terug naar de bron

Welke betekenis heeft de Bijbel voor Nederlandse kerken en christenen? Wat heeft God ons door de heilige Schrift te zeggen? En vooral: zijn we nog bereid om Gods Woord serieus te nemen? In deze prikkelende brief gaan we terug naar de bron: over het gezag van de Bijbel en het terugvinden van de eerste liefde.

De brief is geschreven door Athanase Kabongo. Ds. Kabongo is voorzitter van de United Reformed Church in Congo (URCC), een kerkverband in de Democratische Republiek Congo en partner-kerk van Utrecht Mission | Verre Naasten. Ds. Kabongo woont in Mbuji-Mayi en is ook politiek actief, als voorzitter van de deelstaatregering Kasaï-Oriental. Wilmer Blijdorp geeft vanuit de Nederlandse context een eerste reactie op de brief van Kabongo. Wilmer is predikant van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt van Barneveld-Voorthuizen. Daarvoor diende hij de GKv van Brunssum-Treebeek.

Lees de brief van Athanase Kabongo en zes andere brieven (inclusief verwerkingsmateriaal) in: Zeven brieven uit de wereldkerk: Bemoediging en uitdaging voor de kerk in Nederland.